Развлечения

На територията на ваканционно селище Кедър е изградена детска площадка с люлки и пясъчник.
Наслаждавайки се на почивката си можете да поиграете тенис на маса и дартс.

Ако сте човек със спортна натура и се нуждаете от активен отдих на море, на 350 м от Ваканционно селище Кедър на плажа "Кабакум" се предлагат разнообразни видове забавления : водни ски, балони, сърф и катери, надуваеми "банани", джетове и водни парашути и това е само част от атракциите за любителите на остри морски усещания.
Разполагаме със 7 местен автобус с който организираме екскурзии до близки забележителности и градове, част от тях са:

 

Нос Калиакра
Нос Калиакра
Калиакра (произнася се Кал ̀и-акра̀) е дълъг и тесен нос на българското северно черноморско крайбрежие, в най-югоизточната част на Добруджанското плато. Намира се близо до селата Българево и Свети Никола, на 12 км от Каварна и на 60 километра североиточно от Варна. Носът е вдаден на 2 км навътре в морето и наподобява полуостров, представлява природен и археологически резерват и един от Стоте национални туристически обекта.
Побити камъни
Побити камъни
Побитите камъни са скални образувания, разположени на 18 км от Варна. Намират се от двете страни на пътя за Варна - София, около селата Слънчево, Баново и Страшимирово. Разпределени са на големи или малки групи на площ от 70 км². Представляват каменни колони с различна височина — от 5 до 7 метра, дебелина — от 0,3 до 3 метра и различно сечение. Изглеждат като побити в пясъка и оттам идва името им. Колоните са без твърди основи, кухи и запълнени с пясък. Някои от тях са разположени на етажи с обща височина от 5 метра.
Ботаническа градина
Ботаническа градина
Ботаническата градина в Балчик е създадена през 1955 г. Тя се простира на площ от 65 дка. Ботаническата градина се допълва с арихитектурно-парковия комплекс „Дворецът“, който е бил резиденция на румънската кралица Мария в началото на 20 век. И до днес е запазена уникалната колекция от кактуси - втора по големина в света след тази в Монако, както и други уникални растения. В ботаническата градина растат екзотични и рядко срещани дървета като: каучуково, бонбонено, книжно дърво, древно гинко, метасеквоя, едроцветна магнолия и др. В тази неповторима градина се отглеждат около 2 000 растителни вида.
Аладжа манастир
Аладжа манастир
Аладжа манастир е български средновековен скален манастир, който се намира на около 17 км от Варна и на 3 км от Златни пясъци. На турски аладжа означава 'шарен, пъстър'. Аладжа манастир е създаден ок. 12-13 век, но е изоставен в началото на 18 век. Първите системни проучвания са проведени в края на 19 век от братя Херминегилд и Карел Шкорпил. За пръв път името на манастира е споменато в книгата на руския писател Виктор Тепляков Писма от България (1832). През 1912 г. е обявен за народна старина, а през 1957 — за паметник на културата от национално значение.
Несебър
Несебър
Несебър е град, разположен в Югоизточна България. Той е един от най-древните градове в Европа. В старата част на града има около 42 църкви, от които по-малко от половината са открити от археолозите и консервирани, а действаща в момента е само една. Другите по-запазени са превърнати в картинни галерии. Несебър е част от Стоте национални туристически обекта, с Архитектурно-исторически резерват и Археологически музей.